Verwarming door TOERING INSTALLATIES

Soort verwarming

Zowel voor centrale verwarming installaties als andere vormen van verwarming kunnen wij u van dienst zijn. Toering levert en installeert in een ruime varieteit en met een gegarandeerde kwaliteit. Welke CV-ketel het best bij uw situatie past is afhankelijk van bijvoorbeeld gezinsgrootte of grootte van het huis. Wij adviseren u graag persoonlijk of u het beste een HR-ketel, een combi-ketel (met ingebouwde boiler) of een CV-ketel met een indirect gestookte boiler kunt gebruiken.

Verwarming en nog eens verwarming

Toering installaties kan u uitstekend adviseren m.b.t. onderstaande systemen.

 • Lokale verwarming (gaskachel, gashaard, sierhaard)
 • Centrale verwarming
 • Vloerwarming
 • Elektrische vloerverwarming
 • Elektrische infraroodpanelen


Het regelen van de temperatuur

De temperatuurregeling kan geschieden door middel van een ruimtethermostaat, een klokthermostaat, thermostatische radiatorkranen of een weersafhankelijke regeling. Een ruimtethermostaat probeert de temperatuur zo goed mogelijk rond een bepaalde waarde te houden. Een klokthermostaat doet dit ook, maar heeft als toegevoegde waarde dat u bijvoorbeeld kunt instellen dat vanaf 7.00 uur tot 23.00 uur het huis verwarmd moet worden. Thermostatische radiatorkranen maken het mogelijk de temperatuur nog nauwkeuriger, per vertrek te regelen. De weersafhankelijke regeling ten slotte past de temperatuur aan, aan de buitentemperatuur en zal daardoor bij relatief warm weer een lagere temperatuur bereiken.

Enkele systemen:

 • Kamer gestuurde temperatuurregeling.
 • Draadloos verplaatsbare klokthermostaat (deze wordt doorgaands toegepast wanneer de vetrekken ook een houtkachel hebben).
 • Evo home van Honeywell of gelijkwaardig.


Waterzijdig inregelen van de C.V. installatie:

De overgrote meerderheid van de cv-installaties zijn niet waterzijdig ingeregeld. We komen daar vaak de volgende situaties tegen: De radiator die dichtbij de cv-ketel staat krijgt het snelst en het meeste warme water. Het krijgt niet eens voldoende tijd om warmte af te geven. De radiator die ver van de cv-ketel is geplaatst, krijgt daarentegen weinig warm water. Het gevolg is dat de radiator traag opwarmt of zelfs nauwelijks opwarmt. We noemen dit een onbalans en dit geeft een paar praktische problemen:

 • Een slecht comfort omdat het pand niet gelijkmatig opwarmt.
 • Een slecht comfort omdat bepaalde ruimtes niet warm te krijgen zijn.
 • Een hoog gasverbruik omdat de cv-watertemperatuur niet optimaal is.

Toering installaties kan voor u uw C.V. systeem achteraf goed inregelen. Neem contact met ons op voor een degelijk advies.

C.V. ketel vervangen?

Toering installaties kan snel uw oude C.V. vervangen. Veel C.V. ketels zijn niet meer rendabel. De ketels zijn verouderd en kunnen veel energie verbruiken. Toering installaties heeft de nodige kennis in huis om u van een nieuwe ketel te voorzien. Een goed advies is hierbij belangrijk zodat de nieuwe ketel goed aansluit op uw wensen.

Onderhoud


De CV-ketel is een gecompliceerd en duur apparaat. Daarom is het bijzonder zinvol deze op gezette tijden, bijvoorbeeld jaarlijks te laten controleren. Toering installaties werkt zonder vaste contracten. In plaats daarvan maken wij periodiek een afspraak met u. Wij nemen dan contact op wanneer het weer zover is. En kan u daarna zelf beslissen of u onderhoud aan uw CV-ketel wil laten plegen. U zit dus nergens aan vast. 

 

BEKIJK ONS WERK