Zonnepanelen installeren?

Aanleggen of uitbreiden

Energie opwekken met zonnepanelen is een duurzame en financieel aantrekkelijke manier om zonne-energie te gebruiken voor uw energievoorziening. In combinatie met een warmtepomp kan u volledig onafhankelijk zijn van uw energieleverancier. Daarnaast heeft u dan geen last meer van prijsstijgingen van energie.
Soorten Zonnepanelen

Er zijn op dit moment 3 soorten zonnepanelen. De verschillen van de zonnepanelen worden bepaald door het materiaal waarvan de zonnecellen worden gemaakt. Drie materialen waarvan bijna alle zonnecellen gemaakt worden zijn monokristallijn, polykristallijn en amorf. Deze materialen zijn o.a. gemaakt met het halfgeleidermateriaal silicium. Lees hieronder wat de verschillen zijn:

Monokristallijn zonnepaneel

De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. De oppervlakte van monokristallijne zonnecellen heeft geordende elektroden en is egaal zwart. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Monokristallijne zonnepanelen hebben enkele procenten meer opbrengst dan polykristallijne. Deze panelen zijn duurder, maar hebben een hoger rendement per oppervlakte. De beste keuze voor wie het maximale rendement wil halen met beperkte ruimte.Polykristallijn zonnepaneel

In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon. De polykristallijne zonnepanelen zijn gunstig geprijsd en bieden een redelijk hoog rendement. Ze hebben iets minder rendement dan monokristallijne zonnepanelen. Wanneer u genoeg ruimte op uw dak heeft is dit de beste keuze.Amorf zonnepaneel

In het dunne-film zonnepaneel wordt amorf silicium gebruikt. Amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen, hier door zijn ze zeer buigzaam. De amorfe zonnepanelen geven het minste rendement van de drie. De prijs ligt wel een stuk lager, maar deze zonnecellen zijn minder geschikt voor toepassing in zonnepanelen.

Optimizer systeem (solar edge)


Toering installaties heeft ruime ervaring met het installeren van dit prachtige systeem.

De werking: Net als bij een gewone omvormer zet het SolarEdge systeem de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Een SolarEdge systeem geeft echter meer opbrengst per zonnepaneel en meer inzicht in de werking van de zonnepanelen. Verder is het een veiliger systeem en gaat langer mee dan een traditioneel systeem. 

Daarnaast zijn de nieuwste systemen geschikt om eventueel in de toekomst de zonnepanelen op accu's aan te sluiten, zodat u baas bent over uw eigen energie en niet hoeft af te dragen aan het net.

Benieuwd wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen?

Neem nu contact op

BEKIJK ONS WERK